In welke ruimten kun je airco’s plaatsen? Of je nu een starter bent in de woningmarkt of gewoon wat verfrissende tips zoekt, we hebben je gedekt. Lees verder voor een compleet overzicht van verschillende ruimten voor airco’s te installeren.

1. Woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van je huis, dus je wilt hier een comfortabel klimaat hebben. Plaats de airco op een centrale plek, zodat de lucht gelijkmatig wordt verdeeld. Vermijd directe tocht over zitplaatsen door de luchtstroom omhoog te richten. Lees meer over airco installatie in je woonkamer.

2. Slaapkamer

Een goede nachtrust is cruciaal, dus kies voor een stille airco installatie in de slaapkamer. Plaats deze aan het einde van je bed of aan de overkant van de kamer voor een gelijkmatige koeling. Zo voorkom je dat je ‘s nachts wakker wordt van de kou.

3. Keuken

De keuken kan snel warm worden door het koken. Plaats de airco uit de buurt van het fornuis om oververhitting te voorkomen. Een kleinere unit boven het werkblad kan helpen bij het koelen terwijl je kookt.

4. Badkamer

Een airco in de badkamer kan vochtproblemen voorkomen. Plaats deze bij voorkeur op een hoogte waar de luchtstroom niet direct naar het douchegedeelte blaast om koude tocht te vermijden.

5. Kantoor aan huis

Werken in een comfortabele omgeving is belangrijk. Plaats de airco achter je bureau of aan het plafond voor gelijkmatige verspreiding van koele lucht. Dit voorkomt dat je oververhit raakt tijdens die lange Zoom-meetings.

6. Zolder of garage

Deze ruimtes kunnen extreem warm worden. Kies voor een krachtige airco-eenheid die in staat is om grotere ruimtes af te koelen. Plaats deze hoog in de ruimte om de warme lucht naar beneden te blazen.

7. Appartementen en kleine ruimtes

In kleinere ruimtes is het belangrijk om de airco strategisch te plaatsen, zodat je geen kostbare vloer- of muurruimte verspilt. Een compacte, wandgemonteerde airco is hier ideaal.

Tips voor installatie: