e - WNDR

Energie op maat

8,9
Klantervaringen
8,9

Beheer je eigen stroom met een thuisbatterij

Is een thuisbatterij het waard?

Een goede vraag! Een thuisaccu, zoals de SolarEdge Home Accu, biedt diverse voordelen je investering rendabeler kunnen maken. Zo betaal je namelijk met een thuisbatterij geen transportkosten voor je energie die je hebt opgewekt. Met een thuisbatterij ga je het energienet minder belasten waardoor je voorkomt dat je geen stroom meer kunt krijgen op bepaalde momenten. Het eerlijke verhaal is dat we vinden dat een thuisbatterij momenteel niet rendabel genoeg is. Andere motivatiefactoren voor een thuisbatterij zijn onafhankelijkheid van je netbeheerder of besparing op transportkosten waardoor je de aanschaf van een thuisbatterij toch van waarde kunt vinden.

Waar moet ik rekening mee houden?

Het is altijd slim om de kosten en voordelen af te wegen en te kijken of een thuisaccu past bij jouw energiebehoeften en budget. Echter, met de toenemende eenvoud en efficiëntie van thuisbatterijen, is het voor steeds meer huishoudens een slimme keuze om energie onafhankelijker te worden en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Een thuisbatterij, zoals aangeboden door e‑WNDR, opent een wereld van mogelijkheden en voordelen voor huishoudens. Hier zijn enkele opwindende manieren waarop je kunt profiteren van een thuisbatterij:

Opslag van zonne-energie

  • Sla overdag de overtollige energie op die je zonnepanelen opwekken. Gebruik deze opgeslagen energie ’s avonds of op bewolkte dagen, waardoor je minder afhankelijk bent van het reguliere energienet.

Zelfvoorzienend worden

  • Creëer een zelfvoorzienend energiesysteem door je eigen opgewekte zonne-energie op te slaan. Hierdoor kun je gedeeltelijk of zelfs volledig onafhankelijk worden van het openbare stroomnet.

Besparen op energiekosten

  • Verminder je energierekening door opgeslagen zonne-energie te gebruiken tijdens piekuren wanneer de energietarieven hoger zijn. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Noodstroomvoorziening

  • Zorg voor een betrouwbare noodstroomvoorziening tijdens stroomuitval. Met een thuisbatterij ben je voorbereid en blijven essentiële apparaten zoals verlichting, koelkast en communicatiemiddelen operationeel.

Slim energiebeheer

  • Profiteer van slim energiebeheer met geavanceerde functies. Programmeer wanneer de batterij moet opladen of ontladen, optimaliseer energieverbruik en maximaliseer je efficiëntie.

Milieuvriendelijk wonen

  • Verminder je ecologische voetafdruk door meer gebruik te maken van je lokaal opgewekte, hernieuwbare energie. Een thuisbatterij draagt bij aan duurzaam wonen en een groenere levensstijl.

Kies voor een thuisbatterij van e‑WNDR en ontdek hoe deze innovatieve oplossing je leven kan verrijken.