e - WNDR

Energie op maat

8,9
Klantervaringen
8,9
Betrouwbare Warmtepompen

Betrouwbare Warmtepompen

Wat is een warmtepomp?

Het is een apparaat dat warmte uit de lucht, het water of de grond haalt en deze vervolgens gebruikt om je huis te verwarmen of te koelen. Het mooie is dat het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Stel je voor dat je een soort omgekeerde koelkast hebt die niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen. Dat is in feite wat een warmtepomp doet. Het gebruikt een kleine hoeveelheid elektriciteit om warmte te verplaatsen, waardoor het een uiterst efficiënte en milieuvriendelijke manier van verwarmen en koelen is. Met een warmtepomp kun je dus niet alleen je huis comfortabel houden, maar ook je steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Soorten warmtepompen

Daikin warmtepomp

Warmtepompen komen in verschillende soorten en maten, als een soort superhelden met elk hun eigen krachten. De meest voorkomende types zijn lucht-water, grond-water en water-water warmtepompen.

De lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om water te verwarmen voor bijvoorbeeld je radiatoren of vloerverwarming. De grond-water warmtepomp onttrekt warmte uit de grond en zet deze om in bruikbare warmte voor je huis.

Ten slotte hebben we de water-water warmtepomp, die warmte uit waterbronnen zoals een rivier of meer haalt om je huis te verwarmen. Elk type heeft zijn eigen superkrachten en toepassingsgebieden, maar ze delen allemaal één ding: ze zijn de helden van de duurzame verwarmingsrevolutie.

Laat je vrijblijvend informeren

Welke warmtepomp past bij mijn huis?

warmtepomp in huis

Het kiezen van de juiste warmtepomp voor jouw huis is als het vinden van de perfecte warmtebron die bij jouw huis past. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, isolatie, beschikbare ruimte en budget.

Een lucht-water warmtepomp kan bijvoorbeeld ideaal zijn als je een beperkte buitenruimte hebt, terwijl een grond-water warmtepomp beter geschikt is als je veel grondoppervlak hebt.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik en de energie-efficiëntie van de warmtepomp. Gelukkig staan onze experts klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte held voor jouw huis, zodat je optimaal kunt profiteren van comfortabele warmte en een duurzame toekomst.

Hoe werkt een warmtepomp?

Het werkt met het verplaatsen van warmte van de ene plaats naar de andere. Het begint allemaal met het onttrekken van warmte uit een natuurlijke bron, zoals de lucht, het water of de grond, met behulp van een speciaal medium, meestal een koelvloeistof. Deze warmte wordt vervolgens samengeperst en overgebracht naar een hogere temperatuur, waardoor het geschikt wordt voor het verwarmen van je huis. Het proces is eigenlijk vergelijkbaar met hoe een koelkast werkt, maar dan omgekeerd. Dus terwijl het buiten koud kan zijn, zorgt de warmtepomp ervoor dat jij binnen lekker warm zit, zonder dat daarbij veel energie verloren gaat. Het is een beetje alsof je de natuurlijke warmtebronnen om je heen voor je laat werken, als je eigen persoonlijke team van warmteproducenten. Met een warmtepomp in huis ben je dus niet alleen slim bezig, maar ook nog eens vriendelijk voor het milieu.

Subsidies en kosten

Als je een warmtepomp aanschaft, kom je mogelijk in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Het bedrag van de subsidie varieert afhankelijk van het type warmtepomp. In 2024 ontvang je bijvoorbeeld €225 extra voor warmtepompen met energielabel A+++. Let op: voor warmtepompen met energielabel A+ of lager is geen subsidie meer beschikbaar.

Een erkend bedrijf moet de warmtepomp installeren, en deze moet voldoen aan specifieke criteria, zoals het hebben van een thermisch vermogen van maximaal 400 kW (of 500 kW bij geschakelde installaties). Op de speciale Apparatenlijst Warmtepompen staan alle apparaten waarvoor ISDE-subsidie kan worden verkregen, met indicatieve subsidiebedragen tussen €500 en ruim €13.000.

Subsidies en kosten

Als je een warmtepomp aanschaft, kom je mogelijk in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Het bedrag van de subsidie varieert afhankelijk van het type warmtepomp. In 2024 ontvang je bijvoorbeeld €225 extra voor warmtepompen met energielabel A+++. Let op: voor warmtepompen met energielabel A+ of lager is geen subsidie meer beschikbaar. Een erkend bedrijf moet de warmtepomp installeren, en deze moet voldoen aan specifieke criteria, zoals het hebben van een thermisch vermogen van maximaal 400 kW (of 500 kW bij geschakelde installaties). Op de speciale Apparatenlijst Warmtepompen staan alle apparaten waarvoor ISDE-subsidie kan worden verkregen, met indicatieve subsidiebedragen tussen €500 en ruim €13.000.

Binnen 4 weken comfortabel wonen

Joeri de Wal Specialist in Airco's
Frank Hazelbag e-WNDR
Marijn Schotte

Situatie schets

Om bijkomende kosten en de installaties perfect te laten verlopen, komt er altijd een expert langs. Zonder dat jij ergens aan vast zit. Hier kijken we naar jouw huidige situatie en bespreken we je toekomstige wensen voor de toekomst.

Installatie plannen

Binnen twee weken wordt alles geïnstalleerd. Samen zoeken we een moment uit dat je kunt. Vanuit daar gaan wij alles verzamelen voor de installatie.

Dag van installatie

Binnen een paar uur is alles geïnstalleerd. Vanaf dit moment begin je direct met besparen.

Betaling achteraf

Betaling is altijd nadat de installatie is afgerond. Je bepaalt pas, als je zelf gaat verdienen.

1
2
3
4
Neem contact op
8.9

Marijn levert uitstekend werk, zeker een aanrader voor iedereen die een airco wilt laten plaatsen.

Don Donker

Bekijk alle klantervaringen!