e - WNDR

Energie op maat

8,9
Klantervaringen
8,9

Verduurzamen met jouw VVE

"*" geeft vereiste velden aan

 1. ISDE-subsidies (Investeringssubsidie Duurzame Energie)

De ISDE-subsidie is bedoeld om VVE’s te stimuleren te investeren in duurzame oplossingen. Hiermee ontvang je een aanzienlijke subsidie op de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en zonnepanelen. Deze regeling verlaagt direct de investeringskosten, waardoor duurzame keuzes financieel aantrekkelijker worden.

 1. SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie Plus Plus)

Specifiek voor grootschalige energieprojecten biedt de SDE++-regeling financiële ondersteuning. Deze subsidie is van toepassing op diverse duurzame energiebronnen en helpt VVE’s bij het realiseren van grootschalige duurzame-energieprojecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen op het VVE-complex.

 1. Provinciale subsidies

Diverse provincies bieden specifieke subsidies ter bevordering van duurzame initiatieven. Deze subsidies variëren en kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op energiebesparing, verduurzaming van gemeenschappelijke ruimtes of groene mobiliteit binnen de VVE.

 1. Gemeentelijke subsidie

Lokale overheden zetten zich in voor duurzaamheid en ondersteunen VVE’s met gemeentelijke subsidies. Deze kunnen betrekking hebben op diverse aspecten, zoals het plaatsen van laadpalen, vergroening van het VVE-complex, of energiebesparende maatregelen.

Duurzaamheidsleningen

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn)

Je kunt je woning zuiniger maken met een stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten. De rentepercentages beginnen vanaf 1,6%

Dit geldt voor de volgende maatregelen:

 • Gevelisolatie
 • Dakisolatie of vloerisolatie
 • Bodemisolatie
 • HR++-glas
 • Kozijnen die vervangen worden omdat HR++-glas wordt geplaatst
 • Thermische glasfolie
 • Isolerende deuren
 • Isolerende gevelpanelen
 • Zolder- of vlieringsisolatie

Nationaal Warmtefonds 

Het Nationaal Warmtefonds biedt financiële ondersteuning voor duurzame investeringen tegen gunstige voorwaarden. Met een rentepercentage vanaf 3,75%% kun je duurzame maatregelen financieren zonder dat dit een te zware last op de VVE-financieën legt.

Waarom verduurzaming belangrijk is?

Onderzoek doen naar alle voordelen van energiebesparende middelen is van cruciaal belang om weloverwogen beslissingen te nemen en optimaal te profiteren van duurzame investeringen. Hier zijn enkele redenen waarom dit belangrijk is:

 • Financiële Impact: Het in kaart brengen van financiële voordelen, zoals subsidies, belastingaftrek en kostenbesparingen, helpt om de totale investeringskosten te verlagen en de terugverdientijd te optimaliseren.
 • – Milieu-impact: Het begrijpen van de milieuvoordelen, zoals verminderde CO2-uitstoot en lagere ecologische voetafdruk, draagt bij aan milieuvriendelijke keuzes en stimuleert duurzaamheid.
 • – Energie-efficiëntie: Het onderzoeken van de operationele efficiëntie en prestaties van energiebesparende middelen zorgt ervoor dat je de meest effectieve oplossingen kiest die de energie-efficiëntie van jouw woning of bedrijf maximaliseren.
 • – Subsidies en Incentives: Een grondig onderzoek onthult beschikbare subsidies en incentives die de kosten van duurzame investeringen kunnen verminderen, waardoor het financieel aantrekkelijker wordt om groene technologieën te implementeren.
 • – Toekomstbestendigheid: Het identificeren van opkomende trends en technologieën in de energiebesparing sector helpt bij het maken van keuzes die jouw woning of bedrijf toekomstbestendig maken en voldoen aan eventuele toekomstige regelgeving.
 • – Gezondheidsaspecten: Sommige energiebesparende middelen kunnen bijdragen aan een gezonder binnenklimaat, bijvoorbeeld door betere ventilatie of verminderde blootstelling aan schadelijke stoffen. Onderzoek naar deze voordelen bevordert de gezondheid en het welzijn van bewoners of werknemers.
 • – Rendement op Investering (ROI): Een grondige analyse van het rendement op investering geeft inzicht in de langdurige voordelen en helpt bij het bepalen of de investering op lange termijn waarde toevoegt.

Door de tijd te nemen voor gedegen onderzoek, vergroot je de kans op een succesvolle en strategisch doordachte implementatie van energiebesparende maatregelen. Het stelt je in staat om weloverwogen keuzes te maken die niet alleen economisch verstandig zijn, maar ook bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving.

Bekijk de VVE projecten

Patricia Slagboom

Snelle levering, fijn contact, super netjes helemaal blij met de nieuwe airco

Henk Mullenburg

Van thuisafspraak voor offerte tot hakken boren zagen en extra metergroep aanleggen, alles fantastisch gegaan en gepland. Contact met management en planning, dikke 10. Kwaliteit en kunde van de monteurs, ook een dikke 10. Vriendelijk en doelgericht bedrijf overall. Erg blij met het resultaat!!

Rishi Gayadien Zonnepanelen

Rishi Gayadien

Top ervaring, snelle levering en plaatsing. Echt een aanrader. Fijne werklui

Jan Hogchem

Snel, en deskundig personeel. Op al m'n vragen duidelijk antwoord, ook op kantoor en van de elektricien

review esther zonnepanelen

Esther Ottevanger

Goede ervaring mee! Goede service, duidelijke offerte en aardige monteurs. Na het plaatsen nog gebeld door kantoor of alles goed was gegaan. Helemaal top!

review zonnepanelen Yoeri de Jong

Yoeri de Jong

Zeer goede ervaring met e‑WNDR. Vanaf eerste contact moment tot uiteindelijk de uitvoering en plaatsing van de panelen! Zeer net bedrijf met vakkundig personeel. Communicatie +, kennis en kunde +, montage en netheid +, afronding en oplevering +.

Adam Var

Wij hebben bij Sunleaves 20 zonnepanelen besteld en laten installeren. Vanaf het oriënterend gesprek tot aan de installatie zijn we door Sunleaves zeer klantvriendelijk behandeld en vakkundig advies gekregen. De installatie was snel en uiterst professioneel geregeld door vriendelijke professionals die echt hun vak verstaan. Alles was tot in de puntjes geregeld. Bovendien was Sunleaves een flink stuk goedkoper dan vergelijkbare concurrenten. Bij een volgende klus (thuisaccu's + oplaadstekker) zal ik Sunleaves zeker benaderen.

Don Donker

Marijn levert uitstekend werk, zeker een aanrader voor iedereen die een airco wilt laten plaatsen.

Tamara Smith

Binnen 2 dagen airco voorzien op 3 verdiepingen. Zeer tevreden mee. Wij wonen aan het water, tuin/huis op het zuiden. Helemaal happy. Ik kan weer slapen en functioneren.

Renate van Eijk

Heel erg blij met mijn airco 😀 Super netjes geplaatst. Marijn is een vakman die zijn afspraken netjes na komt. Ik zou het iedereen aanraden om hier je airco aan te schaffen en te laten plaatsen. Top 😊

Joram Slingerland

Marijn heeft verstand van zaken en komt afspraken keurig na. Na een opname binnen 2 weken nieuwe airco geplaatst op de slaapkamer. Half dagje werken en alles werkte meteen, inclusief uitleg en toelichting. Daarnaast neemt Marijn feedback zeker ter harte.

Gerda Crouwel

Zeer tevreden over dit bedrijf. Reageren direct op vragen en leveren een goede service. Voor ons is dit bedrijf een goede keuze geweest.

Laat een expert kan meedenken over de jouw situatie