e - WNDR

Energie op maat

8,9
Klantervaringen
8,9

Rendement met verduurzamen

"*" geeft vereiste velden aan

De zonnepanelen van e‑WNDR

Je bedrijf verduurzamen is een erg goede investering, en bij e‑WNDR staan we klaar om je te ondersteunen. Ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen begeleiden naar een goedkopere toekomst!

Waarom duurzaamheid?

Bij e‑WNDR begrijpen we de noodzaak om jouw bedrijf duurzamer te maken, en we willen je informeren over de aankomende veranderingen in wetgeving die invloed kunnen hebben op bedrijven. Vanaf 2023 zijn bedrijven verplicht om een Energielabel C te behalen. Deze maatregel is gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie en het verminderen van de CO2-uitstoot van bedrijfspanden.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Allereerst is het belangrijk te begrijpen dat het behalen van Energielabel C een vereiste wordt. Dit betekent dat bedrijven moeten investeren in energiebesparende maatregelen om aan deze norm te voldoen. Bij e‑WNDR staan we klaar om je te ondersteunen bij deze transitie.

Investeren in energie-efficiëntie brengt niet alleen naleving van de wet met zich mee, maar het kan ook aanzienlijke besparingen opleveren op de energiekosten op de lange termijn. Door energiezuinige technologieën te implementeren, zoals LED-verlichting, geavanceerde isolatie, efficiënte verwarmings- en koelsystemen, en mogelijk zelfs zonnepanelen, kun je niet alleen voldoen aan de vereisten van het Energielabel C, maar ook je operationele kosten verlagen!

Bij e‑WNDR beschikken we over de expertise om een grondige energie-audit uit te voeren voor jouw bedrijfspand. We analyseren jouw huidige energieverbruik, identificeren gebieden voor verbetering en bieden op maat gemaakte oplossingen om jouw bedrijf duurzamer te maken en tegelijkertijd kosten te besparen. De overgang naar Energielabel C is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het biedt ook een kans om als bedrijf groener te worden, het milieu te ondersteunen en de operationele efficiëntie te verbeteren. Neem contact met ons op om te bespreken hoe e‑WNDR jouw bedrijf kan begeleiden in deze belangrijke duurzame transitie.

Subsidieregelingen en belastingvoordelen

Maak gebruik van subsidieregelingen en belastingvoordelen om je bedrijf voordeliger klaar te stomen voor de toekomst. Wij begeleiden je bij het vinden van de juiste regelingen en het maximaliseren van de voordelen. Ontdek belastingvoordelen voor groene investeringen met regelingen zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Wij begeleiden je bij het optimaliseren van je fiscale voordelen.

Duurzame financiering en rekenmodel

Wil je weten hoe duurzame investeringen jouw bedrijf financieel kunnen versterken? Gebruik ons rekenmodel om de kosten, besparingen en terugverdientijd van je duurzaamheidsprojecten te berekenen. Wij staan klaar om je te helpen met gedegen

financieel advies.

Kies voor duurzaamheid met e‑WNDR en geef je bedrijf een groene boost. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst!

Rekenmodel: EIA voor zonnepanelen

 

 • Investering in Zonnepanelen: €50,000
 • EIA Aftrekpercentage: 45%
 • EIA Bedrag: €50,000 * 0.45 = €22,500
 • Fiscale Winst na Aftrek: €50,000 – €22,500 = €27,500

Door het investeren in zonnepanelen en gebruik te maken van de EIA, kun je een bedrag van €22,500 aftrekken van je fiscale winst. Hierdoor betaal je minder belasting, wat de totale kosten van de investering vermindert.

Dit is slechts een eenvoudig voorbeeld, en de exacte berekening kan variëren op basis van de specifieke regels en voorwaarden van de EIA en andere relevante subsidieregelingen. Het is altijd raadzaam om een financieel adviseur te raadplegen voor een nauwkeurige berekening op basis van jouw situatie.

SDE++ (Stimuleringsregeling duurzame energieproductie en klimaattransitie)

De SDE++ is een stimuleringsregeling van de overheid die bedrijven helpt om over te stappen op duurzame energie. Deze regeling biedt subsidie voor de productie van duurzame energie en het verminderen van CO2-uitstoot. Bedrijven kunnen hiermee financiële ondersteuning krijgen voor grootschalige projecten, zoals het installeren van zonnepanelen, windmolens of andere duurzame energieopwekkingssystemen. De subsidie wordt verleend voor een bepaalde periode, waardoor bedrijven de kans krijgen om hun duurzame energieprojecten rendabel te maken.

ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie)

De ISDE is een regeling die bedrijven ondersteunt bij de investering in duurzame energietechnieken, zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. Deze subsidie is bedoeld om de aanschaf van duurzame energieoplossingen te stimuleren en de overgang naar een groenere energievoorziening te versnellen. Met de ISDE kunnen bedrijven een deel van de investeringskosten terugkrijgen, waardoor duurzame energieoplossingen aantrekkelijker worden.

Het is van cruciaal belang dat bedrijven die overwegen gebruik te maken van deze regelingen, zich goed informeren over de specifieke voorwaarden, aanvraagprocedures en beschikbare subsidiebedragen. Subsidieregelingen kunnen variëren op basis van de aard en schaal van het project, en professioneel advies kan helpen om het maximale voordeel uit deze regelingen te halen.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Investeer je in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie? Met de EIA kun je tot wel 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Een slimme manier om je belastingdruk te verlagen en te investeren in groene technologieën.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Maak gebruik van MIA voor 45% aftrek van de investeringskosten van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Voeg hier de Vamil-regeling aan toe, waarmee je willekeurig kunt afschrijven. Zo creëer je flexibiliteit en bespaar je op belastingkosten.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Wil je zelf groene energie opwekken of je bedrijfspand duurzaam verwarmen? De ISDE-regeling biedt subsidie voor investeringen in zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en windmolens. Ontvang een bijdrage die varieert op basis van het type duurzame energie.

Subsidie emissieloze bedrijfsauto's (SEBA)

Stap over op duurzaam vervoer en ontvang 12% subsidie op de netto catalogusprijs van emissieloze bedrijfsauto’s. Maak je bedrijfswagenpark groener en profiteer van deze aantrekkelijke regeling.

Social Sustainability Fund

Ben je betrokken bij verduurzaming van de productieketen? Het Social Sustainability Fund biedt subsidie voor het verduurzamen van de productieketen. Ontvang tot 70% vergoeding van de subsidiabele kosten en draag bij aan een duurzamere samenleving.

BMKB-Groen regeling

Bij duurzame financiering staat de overheid garant. Met de BMKB-Groen regeling kun je gemakkelijker financiering verkrijgen voor jouw duurzame project. Verminder het risico voor je financier en maak groene investeringen haalbaar.

Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe jouw bedrijf kan profiteren.

Positieve bedrijfsimago

Het tonen van betrokkenheid bij duurzaamheid versterkt het imago van het bedrijf. Consumenten en zakelijke partners waarderen bedrijven die zich inzetten voor milieuvriendelijkheid, of het nu gaat om het verbeteren van het energielabel van het pand, het vergroenen van het wagenpark, of het installeren van laadpalen voor elektrische voertuigen. Een positieve reputatie op het gebied van duurzaamheid kan een concurrentievoordeel opleveren en het klantvertrouwen te vergroten.

Hier zijn enkele cijfers als algemene referentie:

 • Consumenten
  • Uit een rapport van het adviesbureau Accenture blijkt dat ongeveer 60-70% van de consumenten wereldwijd duurzaamheid belangrijk vindt bij het kiezen van merken en producten.
  • Een onderzoek van Nielsen toont aan dat ongeveer 73% van de consumenten wereldwijd bereid is meer te betalen voor duurzame merken.
 • Zakelijke Partners
  • In de zakelijke wereld groeit het besef van duurzaamheid eveneens. Volgens een studie van MIT Sloan Management Review geeft ongeveer 90% van de CEO’s aan dat duurzaamheid essentieel is voor het succes van hun bedrijf.
  • Bij zakelijke partners en B2B-relaties wordt duurzaamheid steeds vaker gezien als een factor die de keuze voor samenwerking beïnvloedt.

PhaseLux 450wp Symphony Plus Glas Glas

Phaselux 440wp Symphony Plus
 • Voor wie gaat voor maximale kracht en stevigheid, zelfs als het wat extra kost.
 • Voordurende verbeteringen aan de panelen
 • 35 jaar garantie
 • Na 35 jaar nog steeds 90,2% opbrengst

PhaseLux legt de focus op de kwaliteit van haar panelen. Zo worden de panelen voortdurend getest en verbeterd.

Jinko 435 WP Full Black

Jinko 435wp full black
 • 12 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • Perfect voor wie stijl serieus neemt zonder de bank te breken.
 • Betrouwbare prestaties voor een zonnig prijsje.

Haal het maximale uit zonne-energie met de Longi Hi-MO LR5-66HIH 500. Dit geavanceerde zonnepaneel is ontworpen om topprestaties te leveren en duurzaamheid te bieden, waardoor het een uitstekende keuze is voor milieubewuste consumenten en bedrijven.

LONGI 530 WP Black Frame

LONGI 500 wp glas folie zonnepaneel
 • 10 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • Wereldleider in monokristallijne oplossingen
 • Hoog vermogen

LONGI staat voor efficiëntie voor het maximale op te brengen per zonnecel.

Trina Solar 430Wp Glass Glass

Trina Solar 430Wp Glass Glass
 • 25 jaar productgarantie
 • 30 jaar vermogensgarantie
 • Hoge energie output

Tot en met juni 2021 heeft Trina Solar wereldwijd meer dan 83 GW aan zonnepanelen geleverd en heeft in 2021 een plek weten te bemachtigen in de Top 500 Private Enterprises. Trina Solar heeft een sterk team in Europa om zo lokaal de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Voldoe aan de regelgeving

Overheidsinstanties leggen steeds strengere milieunormen op. Door nu al duurzaamheidsmaatregelen te implementeren, blijft het bedrijf vooruit lopen op regelgeving en voorkomt het mogelijke sancties of boetes in de toekomst.

 • Energielabel C 2023

Vanaf 2023 moeten bedrijfspanden minimaal energielabel C hebben. Door nu al te investeren in duurzaamheidsmaatregelen, zoals zonnepanelen en energiezuinige verlichting, kan een bedrijf niet alleen voldoen aan de huidige normen, maar ook anticiperen op toekomstige eisen.

 • Toekomstig Energielabel naar A

Het streven naar een hoger energielabel, zoals energielabel A, toont niet alleen betrokkenheid bij duurzaamheid, maar kan ook voordelig zijn in het licht van mogelijke toekomstige regelgeving. Hiermee loopt het bedrijf niet alleen voorop in duurzaamheidsprestaties, maar minimaliseert het ook het risico op sancties of boetes die kunnen voortvloeien uit het niet voldoen aan strengere eisen.

 • Mogelijke andere regels

Het anticiperen op mogelijke toekomstige regelgeving, zoals verdere verplichtingen op het gebied van CO2-reductie of duurzame mobiliteit, plaatst het bedrijf in een gunstige positie. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsstrategie kan het bedrijf zich aanpassen aan evoluerende wet- en regelgeving en een leidende rol spelen in de transitie naar een groenere economie.

Voor nu en in de toekomst!

Toekomstbestendigheid

De wereld evolueert naar een duurzamere toekomst. Bedrijven die zich aanpassen aan deze veranderingen, bijvoorbeeld door te investeren in batterijen, warmtepompen of airco’s met een lage milieubelasting, zijn veerkrachtiger en beter voorbereid op toekomstige uitdagingen. Duurzaamheid is niet alleen een trend, maar een noodzakelijke pijler voor zakelijk succes op de lange termijn.

Betere werksfeer en productiviteit

Het implementeren van groene initiatieven, zoals het verduurzamen van airco’s en het creëren van een energiezuinig pand, draagt bij aan een gezondere werkomgeving. Werknemers voelen zich vaak meer betrokken bij bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid, wat de werksfeer verbetert en de productiviteit verhoogt.

Of het nu gaat om het verminderen van de ecologische impact, het aantrekken van bewuste consumenten, of het inspelen op de veranderende marktdynamiek, duurzaamheidsaanpassingen zijn niet alleen goed voor de planeet, maar vormen ook de bouwstenen voor een sterker en toekomstbestendig bedrijf. Het is tijd voor bedrijven, groot en klein, om samen te werken aan een duurzame toekomst.